Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

ΜΑΣ ΚΛΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΤΙ Ο ΚΕΡΑΤΑΣ


Ο τυπάκος της φωτογραφίας έρχεται να μας βάλει… αυτό που άλλοι το τρώνε και δροσίζονται στο ορθόν με τις ευλογίες της ΕΕ και βέβαια το πιο επώδυνο μέτρο είναι η «προσωρινή» (το άλλο με τον τοτό το ξέρετε) κατάργηση του 14ου μισθού που ανοίγει τις ορέξεις για περισσότερες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις. Και βέβαια μιλάμε για τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος και θα πληγεί περισσότερο. Και εξηγώ:
Στον δημόσιο τομέα αύριο το πρωί κόβεται ο 14ος μισθός με την έννοια του προσωρινού. Στον ιδιωτικό χαράς ευαγγέλια κόβεται με το σκεπτικό ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανισότητα και άλλα τέτοια μπλέ μαρέν. Οδεύουμε σε εκλογές και η Κυβέρνηση ψηφίζει την άρση του προσωρινού μέτρου και καταβάλει τον 14ο μισθό στο δημόσιο για να πάρει ψήφους (το έργο το έχουμε δει πολλές φορές). Στον ιδιωτικό τομέα υπάρχει ποτέ περίπτωση να δοθεί από την στιγμή που οι εργοδότες μας έχουν συμπιέσει τα τρυφερά μας και τους βολεύει; Γιατί μην μου πείτε ότι θα παραχωρήσουν ποτέ μέρος των κερδών τους στους εργαζόμενους (κέρδος θα εμφανίζεται ο 14ος μισθός). Οπότε τον ήπιατε κανονικά οι του ιδιωτικού τομέα.
Τώρα όμως ας αναρωτηθούμε λίγο τι γίνεται γύρω μας. Προσπαθούν να μας πείσουν ότι η χώρα είναι οίκος με κόκκινο φως και πρέπει να πληρώσουμε ένα σκασμό λεφτά να στερηθούμε απλά πράγματα της καθημερινότητάς μας να πληρώσουμε το μάρμαρο. ΑΦΟΥ ΡΕ ΦΙΛΕ ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ γιατί καλούμαστε να αποπληρώσουμε τα χρέη; Ποιος μπήκε φυλακή επειδή σπατάλησε ή έφαγε δημόσιο χρήμα; Δεν άκουσα…
Το τραγικότερο είναι ότι η περίφημη φράση του Πρωθυπουργού «απολέσαμε τμήμα της εθνικής μας κυριαρχίας» έχει γίνει πράξη.
Δεν γίνετε αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών στον Ελληνικό εναέριο χώρο, γιατί οδηγούν οι αναχαιτίσεις σε εμπλοκή και σε ατυχήματα, παρά μόνο αναγνώριση αυτών. Δηλαδή μέσα στο σπίτι μου μπαίνει ένας άγνωστος δεν του λέω να βγει έξω δεν τον ωθώ με όλους τους τρόπους να ξεκουμπιστεί από την περιουσία μου παρά τον κοιτάζω ήρεμα να τρώει στο τραπέζι μου να κοιμάται στο κρεβάτι μου έχοντας κάνει αναγνώριση ότι είναι ο τάδε. Αφού ξέρω ποιος είναι γιατί ανησυχώ;
Τουρκικές φρεγάτες φθάνουν έως το Σούνιο αλλά εμείς λέμε ότι είναι αβλαβή διέλευση. Δηλαδή μπορεί όλος ο στόλος της Τουρκίας να φθάσει στο Σούνιο να τον αναγνωρίσουμε και αφού επιβεβαιώσουμε ότι είναι μια αβλαβή διέλευση να μας αρχίσουν στα τσιφτετέλια. Τότε μόνο θα διαπιστώσουμε ότι η διέλευση κάνει κακό στην υγεία μας και βεβαίως θα την χαρακτηρίσουμε αμέσως βλαβερή οπότε και καθαρίσαμε.
Προ ημερών βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος της Τουρκίας πήγαν στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στην Θεσσαλονίκη (υπάρχουν μαρτυρίες ότι έμεινε εκεί δύο με τρεις ημέρες αλλά οι Τούρκοι εικάζουν ότι είναι σπίτι του). Κατόπιν έκαναν γύρα από Ξάνθη και Κομοτηνή και είπαν στους Μουσουλμάνους Έλληνες ότι η πατρίδα τους η Τουρκία τους συμπονά και θα τους βοηθήσει και άλλες τέτοιες πολιτικές κουβέντες λες και μίλαγαν σε Τούρκους υπηκόους. Εμείς αγρών αγοράζαμε. Ίσως να μην έγινε και αναγνώριση από τις ημέτερες δυνάμεις.
Βέβαια στις ειδήσεις τσιμουδιά για τα παραπάνω.
Ποιο είναι το σχέδιο και τι ακριβώς θα χάσουμε εκτός από το βρακί μας;