Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Και εκδρομές συμπαράστασης στον Εφραίμ





Διήμερο ταξίδι στη Βόρειο Ελλάδα διοργανώνουν κάποιοι κύκλοι για να συμπαρασταθούν στον ηγούμενο Εφραίμ και τo μοναχό Αρσένιο που δικάζονται την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή.
Το φέιγ βολάν μοιράστηκε σε εκκλησίες της Πάτρας μετά τη λειτουργία της Κυριακής.
Μόνο με 30 ευρώ συμμετοχή. Τα υπόλοιπα ποιος τα πληρώνει? Γιατί μην μου πείτε ότι ένα δωμάτιο μπορεί να στοιχίζει κάτω από 60 ευρώ το μονόκλινο και η μεταφορά με πούλμαν για τις διαδρομές αυτές θα είναι τουλάχιστον 30 ευρώ. Το αφήνω στην νοσηρή φαντασία σας .Την Τρίτη λοιπόν 3 Φεβρουαρίου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τέσσερα μοναστήρια της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.
Τους εκδρομείς θα συνοδεύει ο γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης.
Για το τι προβλέπει το πρόγραμμα για την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου ο αναγνώστης καλείται να πληροφορηθεί από την αινιγματική φράση: «το πρωί της Τετάρτης θα παρευρεθούμε στο δικαστήριο για ειρηνική συμπαράσταση της Ιεράς Μονής της Παναγίας (Βατοπαίδι)». Εντύπωση προκαλεί ότι πουθενά δεν αναφέρεται ούτε ποιοι δικάζονται, ούτε για ποιο λόγο, ούτε που βρίσκονται τα δικαστήρια, ούτε ποιος είναι ο οργανωτής της εκδρομής. Στις 4 Φεβρουαρίου για όσους δεν συνέδεσαν τα παραπάνω δικάζονται στο Εφετείο Κομοτηνής ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η δικαστικός Μαρία Ψάλτη για την υπόθεση της καθυστέρησης της απόφασης για την λίμνη Βισθωνίδα.
Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να είναι οι μέρες ,η συμπαράσταση και το timing καθώς βέβαια και το φτηνό εισιτήριο. Χριστόδουλε θα τρίζουν τα κόκαλα σου. Αλήθεια ο Σεβασμιότατος Ιερόνυμος τι έχει να πει για όλα αυτά? Δεν έχει πει κουβέντα για την μαρμίτα.