Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΠΑΡΩ?


Ο Υπουργός βρίσκεται σε περισυλλογή. Άραγε τι σκέφτεται? Μήπως πώς θα μας τα πάρει? Μήπως πώς θα μας τα πάρει με χάρη? με νάζι? με μαράζι?
Όπως και να μας τα πάρει θα μου πείτε το ίδιο μας κάνει. Σκέφτεται να εκπίπτουν και οι αποδείξεις των super market για το οικονομικό έτος 2010. Αν αναλογιστεί κανείς ότι μια μέση οικογένεια θέλει 500 € μηνιαίως στο super market για τα απολύτως απαραίτητα τότε καταλαβαίνουμε ότι τα ποσά που θα δηλώνονται ως δαπάνες θα είναι πολύ υψηλά. Κάποιοι σίγουρα θα σκεφτούν καλοπροαίρετα ότι γλυτώσαμε τους φόρους αφού όλοι θα έχουμε 5000€ τουλάχιστον αποδείξεις από super market. Αχ βρε κουτά μήπως θα είναι ένα κόλπο να μειωθεί κι άλλο το αφορολόγητο? Μήπως είναι κίνηση εντυπωσιασμού ώστε να μας τα πάρει διπλά? Τα super market και τα μεγάλα πολυκαταστήματα και καρφίτσα να σου πουλήσουν κόβουν απόδειξη γιατί παρακολουθούν αποθήκη. Άρα με αυτό το μέτρο που θα εφαρμόσει ο αγαπητός κατά τα άλλα Υπουργός ποιους φοροφυγάδες θα πιάσει?
Επίσης η σκέψη του η μεγάλη είναι να φύγει από τις εφορείες το χαρτομάνι. Λέει λοιπόν ο άνθρωπος να κάνουμε ηλεκτρονική υποβολή της φορολογικής μας δήλωσης από το 2011. Να γλυτώσει βρε αδελφέ το κράτος κάποια εκατομμύρια € από το τύπωμα των Ε1,2,3,4,5,6,7,8,9,10.... Σωστά και επικροτούμε αλλά τι ποσοστό Ελλήνων έχει σχέση με υπολογιστή και internet? Πως θα μπορέσει ο παππούς να κάνει την δήλωσή του? Θα μπορούν οι υπάλληλοι στις εφορίες να υποβάλλουν για τον καθένα ξεχωριστά ηλεκτρονικά την δήλωση ή θα παραπέμπουν σε λογιστές κολλητούς και θα παίρνουν και μπαξίσι με το κεφάλι που συστήνουν. Θα μου πει κάποιος ότι είμαι υπερβολικός και ότι κινδυνολογώ. Αγαπητοί μου στην εφορία να δώσεις έτοιμη την δήλωσή σου πας και αν έχεις κάποιο λάθος ο υπάλληλος μόνο που δεν σε χαστουκίζει. Άσε που σε κάνει ρεζίλι φωνάζοντας <ΑΥΤΟ ΚΥΡΙΕ ΠΟΥ ΤΟ ΒΡΗΚΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΔΗΛΩΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΚΩΔΙΚΟ> κι όταν εσύ εξηγείς ότι την δήλωση την έκανες μόνος σου γιατί δεν σου περισσεύουν χρήματα για λογιστή γίνετε θηρίο λες και του έβρισες την μάνα <ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΗΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ? ΕΙΜΑΣΤΕ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΤΕ ΕΝΤΑΞΥ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΤΗΝ ΦΕΡΝΕΤΕ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΕΝΗ>. Τώρα εσύ τι να πεις ότι η δουλειά σου είναι ρε φίλε να την κάνεις σε πληρώνω γι αυτό βοήθησε με. Δεν λες τίποτα φεύγεις και πας σε λογιστή και σου την φτιάχνει και τη πηγαίνει εκείνος. Δεν είναι όλοι οι υπάλληλοι στις εφορίες έτσι αλλά το 40% έτσι λειτουργούν και ο κοσμάκης τρέχει και μπλέκει.
Αυτά πρέπει να σκέφτεστε κύριε Υπουργέ την τεχνολογία και τις δημόσιες υπηρεσίες να συνυπάρχουν προς όφελος του πολίτη και όχι πώς να μας κάνετε αφαίμαξη για να υπάρχει ένα διαλυμένο σύστημα και κάποιοι βρυκόλακες σε καίριες θέσεις.