Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΙΟ



Έως το 2012 θα ολοκληρωθούν οι αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων που ξεκίνησαν το 2009. Οι αυξήσεις έρχονται ως απόρροια κοινοτικής οδηγίας, σύμφωνα με την οποία τα κατώτατα όρια ασφαλιστικών αποζημιώσεων θα πρέπει να βρίσκονται στο 1 εκατ. Ευρώ ανά θύμα, τόσο για τις σωματικές βλάβες όσο και τις υλικές ζημιές.
Ήδη ορισμένες εταιρίες απέστειλαν με τη νέα χρονιά τους ανανεωμένους τιμοκαταλόγους στους συνεργάτες τους μεταξύ των οποίων κάποιοι καταγράφονται αυξήσεις που αγγίζουν ακόμη και το 15%. Οι συνεχιζόμενες αυξήσεις των ασφαλίστρων ενισχύουν τους φόβους και για αύξηση του αριθμού των ανασφαλιστών οχημάτων. Τα συναρμόδια υπουργεία θα επιχειρήσουν να βάλουν "φρένο" στα ανασφάλιστα οχήματα με την επικύρωση, μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα από τη Βουλή, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου βάσει της οποίας για να περάσει κάποιος ΚΤΕΟ το όχημά του θα πρέπει να επιδεικνύει -εκτός από την άδεια κυκλοφορίας και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο.
Ωραία λοιπόν να πληρώνω κύριοι μεγάλη ασφάλεια αλλά πως γίνεται όταν τους χρειάζομαι να λάμπουν δια της απουσίας των? Πώς γίνεται ρε φιλαράκι να τρακάρω και να με κοροϊδεύουν?
Πώς γίνεται να κλείνουν εν μια νυκτί κάποιες ασφαλιστικές και να μένει ο κόσμος ανασφάλιστος?
Πώς γίνεται τέλος πάντων σε αυτό το κράτος να σου τα παίρνουν και μετά μην τον είδατε?
Παράδειγμα γνωστού μου:
Ερχόταν από ταξίδι με την γυναίκα του και το παιδί του όταν από την απέναντι λωρίδα σε μια στροφή ένα αμάξι βγαίνει (λόγω βροχής ) από τον δρόμο και συγκρούεται πλαγιομετωπικά με το αμάξι του γνωστού μου.
Ευτυχώς κανείς δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά, όμως αρχίζει ο γολγοθάς του.
Κάνουν τις γνωστές δηλώσεις και οι δύο και βγαίνει και το πόρισμα της τροχαίας οπότε ο γνωστός μου περιμένει να αποζημιωθεί. Επικοινωνεί με την ασφάλεια και τον παραπέμπουν σε εμπειρογνώμονα ο οποίος τον διαβεβαιώνει ότι θα αποζημιωθεί και εξ’ αιτίας της έκθεσης της τροχαίας δεν χρειάζεται να δει το αμάξι οπότε μπορεί να βάλει μπροστά να το φτιάχνει. Ο γνωστός μου πηγαίνει το αυτοκίνητο συνεργείο και του βγάζει κοστουμάκι 11000€. Η αριστερή πλευρά πάνω, κάτω και πλαγίως έχουν γίνει χαλκομανία. Ευτυχώς επικοινωνούν από το συνεργείο με τον εμπειρογνώμονα να του αναγγείλουν το νέο. Ο τύπος ξαφνιάζεται γιατί και ο ίδιος έχει συνεργείο και θα μπορούσε να φτιάξει το αμάξι αλλά ο γνωστός μου το πήγε σε άλλον οπότε τους λέει να σταματήσουν ότι κάνουν γιατί πρέπει το αυτοκίνητο να ελεγχθεί από κοντά.
Κατά την αυτοψία ο εμπειρογνώμονας βγάζει κοστούμι 4000€.
Ο γνωστός μου εκνευρίζεται αλλά συμφωνεί όταν ο εμπειρογνώμονας του λέει ότι αν το είχε φέρει στο δικό του συνεργείο θα του το επισκεύαζε με τόσα.
Καταλαβαίνετε βέβαια ότι το αυτοκίνητο πήγε αμέσως στο συνεργείο του εμπειρογνώμονα ο οποίος δεν περίμενε την εξέλιξη αυτή αλλά μέσα στην ατυχία του ήταν τυχερός.
Τώρα θα πείτε ότι με χάσατε ακούστε παρακάτω.
Ευτυχώς που δεν είχε κάνει την έκθεσή του και ο φιλαράκος μου πήρε αυτοκίνητο κομπλέ και ο εμπειρογνώμονας από την ασφαλιστική 12500€. Ήταν βλέπετε πιο φτηνός.
Και αφού οι ασφαλιστικές ληστεύονται κάθε μέρα από τους ανθρώπους τους εγώ κύριοι γιατί να πληρώνω ασφάλιστρα? Τι κάλυψη έχω από αυτούς τους τραμπούκους? Πού είναι το Κράτος? Ωέο που είναι το κράτος?
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ