Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΑΝΕΙΣΟΥΝ


Τα βιβλία προσφορών του 5ετούς ελληνικού κοινοπρακτικού ομολόγου για την Ευρώπη έκλεισαν με τις προσφορές να ξεπερνούν τα 25 δισ. ευρώ.

«Η Ελλάδα θα αντλήσει 8 δισ. ευρώ με την τελική τιμολόγηση να διαμορφώνεται σε mid-swaps συν 350 μονάδες βάσης» δήλωσε στο Reuters ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

«Το βιβλίο προσφορών έφτασε τα 25 δις ευρώ, ήταν ένα από τα μεγαλύτερα βιβλία που είχαμε ποτέ από πλευράς προσφορών» είπε ο Σπύρος Παπανικολάου.

Η ισχυρή ζήτηση για το ομόλογο επιβεβαιώνει ότι η χώρα θα είναι σε θέση να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες φέτος, είπε αναλύτρια του Οίκου Moody's στην Reuters Insider TV.

«Ήταν πολύ σημαντικό να πάει καλά αυτή η έκδοση. Αυτό επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι η Ελλάδα σίγουρα θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει το χρέος της το 2010» είπε χαρακτηριστικά.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι πάμε θετικά για την οικονομία μας και αυτό θα αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα» είπε ο Γιώργος Πεταλωτής, σε ερώτηση για το αν είναι ορατός ο κίνδυνος χρεοκοπίας.

Και το ερώτημα αγαπητοί μου είναι το εξής:
Εσείς θα δανείζατε άνθρωπο όταν ξέρετε ότι είναι στο χείλος του γκρεμού? Ότι χρωστάει τα μαλλιά της κεφαλής του? Όταν ξέρετε ότι έχει δανειστεί ακόμα και από τα σαλιγκάρια? Ότι απειλούν να τον διώξουν από το σπίτι του και είναι και άνεργος?
Όχι γιατί άμα είστε μάγκες δανείστε τον και ρίξτε πίσω χιόνι γιατί τα λεφτά σας δεν θα τα ξαναδείτε.
Οι Ευρωπαίοι κολλητοί γιατί μας δανείζουν αφού σε λίγο θα το κλείσουμε το μαγαζί? γιατί συνωστίζονται να μας δώσουν φράγκα αφού σε λίγο θα μας δείξουν την έξοδο από την ΕΕ?
ΡΕ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ Ή ΜΑΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ?